Sjo'ers

Leeftijd: 
14 tot 16 jaar

Omschrijving

KSA wordt voor de Sjo'ers een ontmoetingsplaats met vrienden. Ze zullen soms willen stilzitten om wat gezellig te babbelen, maar trekken er even graag eens samen op uit om de meest uiteenlopende stunten te beleven. De leid(st)ers zetten activiteiten op die een uitdaging vormen voor de leden en hen uitnodigen om samen te werken om hun doel te bereiken. Hierbij wordt al heel wat verantwoordelijkheid doorgespeeld naar de leden zelf en mag de groep geregeld zelf één en ander organiseren. In KSA mogen ze zichzelf zijn, los van de doordeweekse verplichtingen en verwachtingen.

Als je naar het derde middelbaar overgaat, transformeer je niet alleen tot een volwassener individu, maar onderga je ook een metamorfose van Jimmer tot Sjo’er.
Gedaan met spelen, ze zijn klaar voor het echte werk. Sjorringen maken, als moerasmonsters doorheen de beken zwerven, jouw weg naar plaats X vinden met enkele simpele codes, … noem maar op! Het komt allemaal aan bod als je Sjo’er bent.
Wat meer vrijheid en avontuur is toch wat elke tiener wil op die leeftijd?

Bovendien krijg je als Sjo’er enkele privileges. Eén keer per maand wordt je toegelaten tot onze KSA-pub of kortweg KP. Op vrijdagavond ga je dan samen met de leiding eens bowlen, schaatsen, … . Kwestie van de band tussen leiding en sjo’er hechter te maken.

Dat volstaat wellicht niet voor een gemiddelde Sjo’er. Jullie willen meer! En wat jullie vragen kunnen jullie krijgen! Bovenop die avondactiviteiten krijgen jullie er nog een weekendje cadeau altijd ingekleed in een tof thema. Vanaf 14 jaar mag je deelnemen aan Joepie!. Een vierdaagse staptocht waarbij de eindbestemming geheel onbekend is. Avontuur en amusement verzekerd!

Aarzel niet en word Sjo’er, want jullie zijn elke zaterdag meer dan welkom op ons KSA-lokaal.

Met vriendelijke groeten

De Sjo’erleiding


De Sjo'erleiding

Jochen Cornil (Groepsverantwoordelijke: 0472 53 16 59 - sjoers@ksaberlare.be)
Lore Casier
Hasse De Kinder